středa 12. září 2012

How to make Dutch (Inverted French) Braid

Ahojte!
Som tu opäť s týmto jednoduchým účesom. Ak ste o tom ešte nepočuli, ide o tzv. obrátený francúzsky alebo priberaný vrkoč, inak nazývaný holandský vrkoč. Ukážem vám ako ho jednoducho robievam ja.
A aby to bolo zaujímavejšie, v hlavnej úlohe sú krásne a husté Terkine vlasy. P.S.: ďakujem za spoluprácu. Teraz prejdime k samotnému vrkoču.


Začneme tým, že si menší prameň vlasov rozdelíme na 3 podobne veľké časti. Pomenujem ich ako pravá krajná časť, stredná a ľavá krajná. Rozdiel od klasického priberaného vrkoča je v tom, že pramienky nedávame navzájom nad seba, ale naopak, pod seba. Najprv vezmeme pravý krajný pramienok a podsunieme ho medzi ľavý a stredný, takto nám znovu vzniknú 3 pramienky. 

Pokračujeme tak, že to isté urobíme s ľavým pramienkom, teda podsunieme ho pod stredný až zostane medzi stredným a pravým. 


Takto pokračujeme ďalej len s tou obmenou, že na tretí krát už pridáme aj časť vlasov a zakomponujeme do vrkoča. Takže, vezmeme kus vlasov z blízkosti pravého prameňa, spojíme dokopy a pokračujeme a normálne. Potom vezmeme ľavý pramienok, pridáme nejaké vlasy, podsunieme medzi stredný a pravý pramienok. Takto pokračujeme až kým nám nedojdú vlasy na hlave a zakončíme obyčajným vrkočom.


Nakoniec keď je vrkoč zaviazaný gumičkou, popotiahneme jednotlivé časti vrkoča, aby dostal nadýchaný, objemný vzhľad. Toto je tajomstvo, ktoré urobí veľa :)


No a takto bude vyzerať finálny look.


Ak vám to stále príde nezrozumiteľné, pozrite si toto video, snáď to pre vás bude jednoduchšie na pochopenie.


Tento účes je perfektný na nosenie do školy, pretože vlasy takto budete mať na jednom mieste a nebudú vám zavadzať. A ako bonus, ak si ho necháte cez noc, ráno budete mať krásne "beachy waves", jemné vlnky, ktoré dodajú vašemu vlasovému strereotypu nový vzhľad :)


Ďakujem za zhliadnutie, verím, že vám tento článok pomohol, ak ste hľadali nejaké vlasové inšpirácie do školy. Ak áno, dajte mi vedieť v komentároch. Ďalší diel z tohto "vlasového seriálu" si môžete pozrieť už túto nedeľu. Poviem vám niečo o "ponožkovom cope" alebo ak to poznáte pod názvom "sock bun". Dovtedy

Let's get stylin'
foto: KK

2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...